Bar jest zlokalizowany w zespole pawilonów przy ul. Dmowskiego 10. W niewielkim, ale za to przytulnym pomieszczeniu znalazło się miejsce na kilka stolików.
Pomysłodawcą i właścicielem baru jest Krystian Goleń, który w branży gastronomicznej działa od kilku lat, a doświadczenie zdobywał m.in. we Włoszech.
- Chcę zaproponować mieszkankę różnych smaków. W ofercie jest zarówno pizza, w tym nasza specjalność pizza calzone, jak i wybór makaronów przyrządzanych we włoskim stylu. Ale mamy tez kilka pozycji z tradycyjnej kuchni domowej - mówi Krystian Goleń.
Co zatem zjemy w Calzone?
Pizzę we wszelkich odmianach w rozmiarze 30 i 40 centymetrów, makarony po włosku (m.in. spaghetti, tagliatelle, penne) z różnymi sosami i dodatkami, gyros z tzatzikami oraz dania tradycyjne, m.in.: placek po węgiersku, wątróbkę czy zupy (flaki, gulaszowa, żurek).
Ceny - przystępne, poza tym można liczyć na promocje.
- Każda, czterdziestocentymetrowa pizza zamówiona na miejscu ma stałą cenę: kosztuje 17 złotych - zapewnia Krystian Goleń.
Nowością na słupskim rynku gastronomicznym są dania bezglutenowe. Można zatem zamówić np. bezglutenowa pizzę - danie zazwyczaj nieosiągalne dla wielu osób, szczególnie dzieci, dotkniętych celiaklią.
Będzie też dowóz dań na telefon. Dla wygody klientów czynne są numery z trzech sieci: Play 793 293 414, Plus 697 072 990, Era 692 977 773.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?