Barszcz wielkanocny na golonce

Fot. Stock
Fot. Stock
Przepis Magdaleny Gasztold ze Świdwina

Składniki:

1 litr kwasu z kiszonej kapusty,
kości,
golonka,
wędzona kiełbasa,
przyprawy.
Jajka ugotowane,
1/2 śmietany,
chrzan z kwasem.

Wykonanie

Kwas z kiszonej kapusty gotować z mięsem. Doprawić do smaku ulubionymi przyprawami. Na koniec dodać posiekane białka jajek, zaprawić śmietaną z utartymi żółtkami i chrzanem.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie