Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Biała kiełbasa z pieczarkami

Redakcja
Przepis Wandy Giżyckiej z Barwic.

Składniki:

około 0,7 kilograma białej kiełbasy,
około 1/2 kilograma boczku surowego,
czerwona papryka,
dwa ząbki czosnku,
przyprawy - liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, pieprz czarny i ziołowy, sól, majeranek.

Wykonanie:

Kiełbasę owijamy plastrami boczku i ciasno układamy w żaroodpornym naczyniu. Na wierzchu układamy paseczki papryki i plasterki pieczarek. Posypujemy przyprawami i czosnkiem. Zapiekamy pod przykryciem co najmniej pół godziny.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza