Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Burgerowy zawrót głowy – w Republice Burgera klienci mają z czego wybierać

red
Ostatnie lata pokazały, że burger nie musi być fast foodem, a jego przygotowanie wymaga nie lada kunsztu. Za sprawą odrobiny pasji i biegłości w sztuce kulinarnej zwykła bułka z wołowiną nabiera formy, która skusi niejednego smakosza. Takie przysmaki znajdziemy w Republice Burgera.

Republika Burgera nie jest siecią, choć jej restauracje można spotkać w kilku miastach w Polsce. Wszystko zaczęło się w Łodzi, gdzie z pasji do jedzenia powstał pierwszy lokal. Jakość serwowanych burgerów sprawiła, że klienci chcieli więcej. I tak wkrótce Kamil Jędrzejczak, właściciel Republik Burgera, zaczął otwierać nowe punkty. Także ten w Słupsku.

Restauracja serwuje głównie burgery. Nuda? Nie w tym miejscu. Klienci mają do wyboru kilkanaście różnych wariantów – od klasycznego burgera z wołowiną, sałatą, pomidorem, czerwoną cebulą, piklami i sosem, po wariacje z różnymi serami, grillowanym bekonem, karmelizowaną cebulą, papryczkami jalapeno, rybnym filetem, kotletem z soczewicy czy podwędzanym tofu. W menu znajdziemy też burgera z kurczakiem, fryto burgery (czyli dania, w których bułkę zastąpiono frytkami), wrapy, krążki cebulowe czy stripsy z kurczaka. W ofercie jest też zestaw dziecięcy, który składa się burgera lub nuggetsów, frytek, soku oraz słodkiej niespodzianki.

- Dlaczego wybraliśmy taki kierunek kuchni? Jesteśmy fanami burgerów i postanowiliśmy stworzyć miejsce, w którym sami chętnie będziemy jedli. Priorytetem dla nas jest to, żeby wszystkie składniki były świeże, wysokiej jakości i dobrze przyprawione. Sosy są przygotowane według autorskich przepisów. Mięso podawane do burgerów to 100% wołowina, przyprawiana i przygotowywana na miejscu w każdej z restauracji. Posiadamy w ofercie dania z wołowiną, kurczakiem, ale mamy również menu skierowane dla wegetarian, więc także osoby, które nie jedzą mięsa, mogą zjeść u nas coś smacznego – mówi Kamil Jędrzejczak.

Choć Republikę Burgera trudno nazwać fast foodem, bo sposób przyrządzania dań daleko odbiega od tego znanego z sieciówek, to pracownicy restauracji starają się, aby żaden klient nie był zbyt długo głodny.

- Staramy się, aby każdy z klientów otrzymał swoje zamówienie w jak najkrótszym czasie, nie tracąc przy tym na jakości dania. Każdy może liczyć na indywidualne podejście, jest opcja dodawania dodatków do burgerów oraz, w miarę możliwości, staramy się wysłuchać próśb naszych klientów. Na pewno nie możemy Republiki Burgera porównywać z typowymi fast foodami serwującymi burgery. U nas na pierwszym miejscu stoi jakość jedzenia. Nie podchodzimy do klienta jak do jednego z wielu. Nie używamy produktów, których sami byśmy nie chcieli jeść – zapewnia właściciel.

Klienci Republiki burgera mogą także liczyć na specjalne oferty. Drugiego burgera dostaniemy 20% taniej, mniej zapłacimy też za wersję mini.

W czerwcu Republika Burgera otworzyła swój punkt Elblągu, a już niebawem lokal powstanie także w Gdańsku. Informacje o dokładnych adresach wszystkich restauracji oraz menu znajdziemy na stronie www.republikaburgera.pl.

Republika Burgera Słupsk

Centrum Handlowe Jantar

ul. Szczecińska 58

76-200, Słupsk

Telefon: 661 550 030

www.republikaburgera.pl

od 7 lat
Wideo

Uwaga na Instagram - nowe oszustwo

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza