Kolejną firmą, która zgłosiła swój produkt jest Minibrowar i Restauracja Kowal z Koszalina. To miejsce, w którym na własne oczy można obserwować cały proces produkcji piwa. 26 września firma będzie obchodziła rocznicę swej działalności.
- Piwa warzone w naszym minibrowarze produkowane są na najnowocześniejszych urządzeniach metodą, która była stosowana przez piwowarów bawarskich 200 - 300 lat temu - mówi Urszula Kowalczyk, właścicielka Browaru Kowal.
- Minibrowar Kowal to również restauracja, w której kuchnia jest w 100 procentach dziełem przyrody i ludzkich rąk, bez polepszaczy, spulchniaczy czy konserwantów. To tradycyjność kuchni polskiej jest dla nas odniesieniem i wzorem.
Spośród innych podobnych firm wyróżnia nas nie tylko to, że jesteśmy największym minibrowarem w Polsce, światowej klasy maszyny i urządzenia, nowoczesność stosowanej technologii, ale przede wszystkim wysoka jakość wytwarzanych produktów oraz ich różnorodność.
- Z szerokiej gamy produktów jakie oferujemy wybraliśmy do konkursu piwo Kowal Weizen (Pszeniczne) - piwo górnej fermentacji o wyczuwalnym zapachu: bananowo-goździkowym, cynamonu oraz aromatycznego chmielu. Pijąc to piwo wyczuwa się jego treść i pełność smaku.
Goryczka w tym piwie przeplata się ze smakiem pszenicznego słodu. Lekkie szczypanie w język zawdzięczamy wysyceniu piwa naturalnym dwutlenkiem węgla, który pochodzi wyłącznie z procesu fermentacji. Piękna nieco ciemniejsza bursztynowa barwa piwa komponuje się z piękną "czapą" długo utrzymującej białej piany - dodaje Urszula Kowalczyk.
Piwo Kowal Pszeniczne zostało wyprodukowane przy użyciu wyłącznie naturalnych surowców: słodu, wody, aromatycznego chmielu oraz drożdży.
- Dlaczego zgłosiliśmy nasz produkt do konkursu Nasze Dobre z Pomorza? Mamy ciekawy produkt i chcemy go wypromować. Tym bardziej, że produkt jest wytworzony na lokalnym rynku. Nasze piwa zdobywają nagrody na konkursach piwowarskich i rozsławiają Koszalin. Chcemy, żeby mieszkańcy Koszalina rozsmakowali się w naszym piwie. Jestem pewna, że Kowal Weizen i Kowal Jasne zadowolą najbardziej wybredne gusta naszych gości - kończy Urszula Kowalczyk.
Przypomnijmy, że druga edycja plebiscytu Nasze Dobre z Pomorza daje szansę, by o Waszych wyrobach lub usługach stało się głośno w regionie, a nawet w kraju. Promocja produktów będzie prowadzona bowiem zarówno w wydaniach papierowych Głosu, jak i w naszych serwisach internetowych.
Chcemy docenić i promować produkty, które stworzono u nas, na Pomorzu. Chcemy by ich wartość i uznanie w oczach klientów urosły, a dla firm, wytwórców stały się motorem do dalszego rozwoju działalności.
Już dziś zgłoś swój produkt do konkursu i plebiscytu Nasze Dobre z Pomorza.
Zdobądź znak jakości i zaprezentuj produkt w niestandardowy sposób na łamach Głosu.
Zgłoszenia przyjmuje sekretarz konkursu Lotar Rohde:
e-mail: [email protected]
tel. +48 94 347 35 39
Michał Pietrzak - Niedźwiedź włamał się po smalec w Dol. Strążyskiej
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?