- Okres przedświąteczny to dobra okazja na zaprezentowanie umiejętności związanych z dekorowaniem stołów świątecznych. W konkursie uczestniczyli uczniowie Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego, Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz Technikum Architektury Krajobrazu - mówią Renata Szepel i Alicja Stoltmann, nauczycielki przedmiotów zawodowych w szkole w Łodzierzy, organizatorki konkursu.
Komisja konkursowa oceniała pomysłowość, inwencję twórczą, estetykę i wykorzystanie wielkanocnych elementów dekoracyjnych. - Zbliżające się święta to już zwykle wiosna, a więc w kolorystyce dominowały różne odcienie zieleni, żółci oraz tradycyjna biel. Wśród elementów dekoracyjnych dużo było pisanek, zajączków, baranków, a także młodych gałązek ze świeżymi pąkami i listkami, tulipanów i forsycji - informuje Renata Szepel.
W konkursie zwyciężyły Amelia Gnat i Oliwia Kozłowska, uczennice klasy pierwszej Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Drugie miejsce zajęli Jakub Danisewicz i Adrian Troniewicz z klasy trzeciej Technikum Architektury Krajobrazu, a na trzecim miejscu uplasowali się Weronika Wolska i Adam Szynkowski, uczniowie klasy drugiej Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?