Dziś poznamy najsmaczniejsze produkty - trwa Słupski Koszyk Regionalny

fot. Archiwum
Babka ziemniaczana, jeden z hitów ubiegłorocznej imprezy.
Babka ziemniaczana, jeden z hitów ubiegłorocznej imprezy. Fot. archiwum
Najsmaczniejsze produkty spożywcze regionu słupskiego poznamy dzisiaj w słupskim ratuszu. Centrum Kształcenia Praktycznego po raz drugi organizuje "pojedynek na produkty".

Od godz. 10 zwiedzający mogą spróbować regionalnych smakołyków. Finał drugiej edycji "Słupski Koszyk Regionalny" organizowany jest dzisiaj o godz. 13.30 w sali 211 słupskiego ratusza.

Wcześniej, bo już od godz. 10 słupszczanie będą mogli kupić konkursowe produkty w ratuszu i spróbować je. Wystawa potrwa do godziny 15. Wśród zgłoszonych do konkursu produktów będzie można spróbować m.in. pęczki ziemniaczane, jagnięcinę w żurawinie i karpia po dębnicku, białe i czerwone wino z Głobina oraz ser z koziego mleka.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3