Powstała w wyniku kulinarnych podróży jej właścicieli do Włoch i Hiszpanii. To stamtąd przywieźli zarówno europejską kuchnię, jak i kulinarne trendy.
W restauracji Intryga zjeść można dania kuchni śródziemnomorskiej, ale również polskie specjały, choć nieco zmodyfikowane.
- Kierujemy się trendami i tym, co smakuje naszym klientom. A ci wracają teraz do kuchni polskiej, choć nieco odnowionej. Dlatego dużym powodzeniem cieszył się jesiotr na kaszance z jajkiem - mówi Marek Szpakowicz, współwłaściciel Intrygi. - Dużą część naszej karty stanowią dania z ryb. A ponieważ wiele osób dba o sylwetkę, mamy też menu fit, między innymi sandacza na parze. Dodatkowo wprowadzamy też dania sezonowe. Dużym powodzeniem cieszyła się na przykład zupa szczawiowa i obecnie chłodnik.
Potrawy, które klienci Intrygi zamawiają najchętniej, to dania z ryb. - Z Włoch przywieźliśmy recepturę zupy rybnej z dorsza, łososia i owoców morza. Absolutnym hitem jest jednak dorsz zapiekany w borowikach - mówi Marek Szpakowicz. - Cieszymy się bliskością morza i zaopatrujemy się u lokalnych rybaków i dostawców.
Restauracja Intryga
ul. Kozietulskiego 2, Słupsk
tel. 59 8411524
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?