Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/zdjęcie ilustracyjne

Faszerowane pieczarki na 5 łatwych sposobów. Smaczna i tania przekąska na imprezę karnawałową. Zrobisz je w kilka minut

Pieczarki faszerowane karmelizowaną cebulką

Składniki:
- pieczarki,
- dwie duże cebule,
- łyżka miodu,
- łyżka octu balsamicznego,
- sól, pieprz,
- masło.

Jak przygotować pieczarki faszerowane z karmelizowaną cebulą?
1. Cebulę pokroiłam w piórka, zeszkliłam na maśle.
2. Dodałam miód, ocet i smażyłam aż cebulka zrobiła się gęsta i rumiana. Na koniec doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
3. Pieczarki podsmażyłam na maśle, nadziałam cebulką i piekłam 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Zobacz również

20 lat w Unii Europejskiej

PLUS
20 lat w Unii Europejskiej

Podaruj kotu nowy dom. Oto kociaki czekające na adopcję w radomskim schronisku

Podaruj kotu nowy dom. Oto kociaki czekające na adopcję w radomskim schronisku

Polecamy

Robi się już sucho - alarmuje IMGW. Spada poziom wód w rzekach. Kiedy popada?

Robi się już sucho - alarmuje IMGW. Spada poziom wód w rzekach. Kiedy popada?

Pierwsza sesja Rady Gminy Redzikowo w nowej kadencji samorządu

Pierwsza sesja Rady Gminy Redzikowo w nowej kadencji samorządu

Żółta woda w Bałtyku. Czy to już sinice? Jest powód do obaw? Wyjaśniamy

Żółta woda w Bałtyku. Czy to już sinice? Jest powód do obaw? Wyjaśniamy