Festiwal Smaków Regionalnych w Trzebiatkowej. Na słodko i słono (ZDJĘCIA)

Andrzej Gurba
Andrzej Gurba
Za nami kolejny Festiwal Smaków Regionalnych w Trzebiatkowej. Tym razem uczestnicy konkursu kulinarnego mieli za zadanie przygotować roladę – na słodko i słono.
Za nami kolejny Festiwal Smaków Regionalnych w Trzebiatkowej. Tym razem uczestnicy konkursu kulinarnego mieli za zadanie przygotować roladę – na słodko i słono. GOK Tuchomie
Za nami kolejny Festiwal Smaków Regionalnych w Trzebiatkowej. Tym razem uczestnicy konkursu kulinarnego mieli za zadanie przygotować roladę – na słodko i słono.

W kategorie słodkie zwyciężyło Koło Gospodyń Wiejskich w Kramarzynach – solony karmel, przed Anną Grabiak z Trzebiatkowej – rolada kawowa oraz Beatą Myszk z Kramarzyn – rolada bakaliowa.

W kategorii słone najlepsze okazało się Koło Gospodyń Wiejskich w Trzebiatkowej – rolada szparagowa z sosem, przed Haliną Raniowską z Trzebiatkowej – rolada serowa i Beatą Wójcik z Trzebiatkowej – rolada wieprzowo-drobiowa z sosem tatarskim.

Po konkursie kulinarnym odbyła się degustacja potraw. To nie były jedyne atrakcje. Dla dzieci zorganizowano konkursy, dużym zainteresowaniem cieszyły się alpaki. Zbierano także nakrętki dla Karoliny Orlikowskiej – w zamian były rośliny.

Astronauci amatorzy polecieli w kosmos

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie