Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Gotowali po kaszubsku. Kulinarny konkurs w Słupsku [zdjęcia]

RED
16 drużyn młodych kucharzy zakwalifikowało się do drugiego etapu Regionalnego Konkursu Kulinarnego. Tematem przewodnim przygotowywanych dań było mięso.  Konkurs  to pomysł realizowany przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych przy ul. Przemysłowej we współpracy ze Słupskim Oddziałem Zrzeszenia Kaszubsko-Pomorskiego. Konkurs składa się z 3 etapów, podczas których uczniowie przyrządzają kaszubskie dania tematycznie. W drugim mierzyli się uczniowie z Łupawy, Dębnicy Kaszubskiej, Redzikowa, Gogolewa, Jezierzyc, Sycewic i Słupska.
16 drużyn młodych kucharzy zakwalifikowało się do drugiego etapu Regionalnego Konkursu Kulinarnego. Tematem przewodnim przygotowywanych dań było mięso. Konkurs to pomysł realizowany przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych przy ul. Przemysłowej we współpracy ze Słupskim Oddziałem Zrzeszenia Kaszubsko-Pomorskiego. Konkurs składa się z 3 etapów, podczas których uczniowie przyrządzają kaszubskie dania tematycznie. W drugim mierzyli się uczniowie z Łupawy, Dębnicy Kaszubskiej, Redzikowa, Gogolewa, Jezierzyc, Sycewic i Słupska. Krzysztof Piotrkowski
16 drużyn młodych kucharzy zakwalifikowało się do drugiego etapu Regionalnego Konkursu Kulinarnego. Tematem przewodnim przygotowywanych dań było mięso. Konkurs to pomysł realizowany przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych przy ul. Przemysłowej we współpracy ze Słupskim Oddziałem Zrzeszenia Kaszubsko-Pomorskiego. Konkurs składa się z 3 etapów, podczas których uczniowie przyrządzają kaszubskie dania tematycznie. W drugim mierzyli się uczniowie z Łupawy, Dębnicy Kaszubskiej, Redzikowa, Gogolewa, Jezierzyc, Sycewic i Słupska.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza