Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Gotowanie w Słupsku, jak urozmaicić śniadania i kolacje po wegetariańsku

Zbigniew Marecki
Fot. Archiwum
Kolejna odsłona Szkoły Gotowania w Klubie Zdrowia w Słupsku już 30 września.

Impreza rozpocznie się w poniedziałek o godz. 16.30 w Słupskim Centrum Organizacji Pozarządowych i Ekonomii Społecznej przy ul. Niedziałkowskiego 6. W programie: Jak urozmaicić śniadania i kolacje bez mięsa.

Szkoła Gotowania pozwala wzbogacić i urozmaicić naszą kuchnię w nowe pożywne i zdrowe potrawy o niespotykanych smakach. Jest adresowana do wszystkich osób, młodych i starszych, które są zdrowe i planują takimi pozostać, jak i tych, które maja problemy z nadwagą, chorobą wieńcową serca, nadciśnieniem, miażdżycą, cukrzycą, alergią, chorobą nowotworową- możemy temu przeciwdziałać.

Oprócz pokazu przyrządzania, prezentacji i degustacji potraw będzie miał miejsce wykład „By jedzenie przynosiło zdrowie”. Powszechnie wiadomo, że wiele artykułów spożywczych dostępnych na rynku jest zchemizowanych. Ponadto cierpimy na różnego rodzaju alergie, jak oczyścić organizm i zminimalizować reakcje alergiczne. Na to pytanie odpowie promotor zdrowia Piotr Samulak.

Udział w programie zorganizowanym wolontaryjnie przez Fundację ChSCh (Chrześcijańską Służbę Charytatywną ) w Słupsku jest bezpłatny.

Wstęp wolny. Organizatorzy serdecznie zapraszają. Ilość miejsc ograniczona. Zapisy pod numerem telefonu: 791 349 494.

Zobacz także: Kuchnia dla początkujących wegetarian.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza