Jabłecznik z bitą śmietaną na biszkopcie

Redakcja
Przedstawiamy przepis na pyszny jabłecznik z bitą śmietaną, który przekazała nam Iwona Sałankiewicz z Dąbek.

Składniki:

Ciasto biszkoptowe:

cztery jajka,
1/2 szklanki cukru,
1/2 szklanki maki,
łyżeczka proszku do pieczenia,

Masa owocowa:

1 1/2 kilograma przesmażonych jabłek,
galaretka cytrynowa,
mała paczka żelatyny
1/2 litra śmietany kremówki.

Wykonanie:

Ubijamy jajka z cukrem, dodajemy mąkę i proszek. Pieczemy biszkopt.

Na przestudzony biszkopt wykładamy jabłka z galaretką rozrobioną w szklance wody.

Na wierzchu układamy bitą śmietanę z cukrem pudrem i rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatyną.

Możemy udekorować posiekaną czekoladą.

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

M
Magdzia xP

No pieknie wyglada załączony obrazeczek. Ogólnie jest to mega fajny i mega tani przepis -> biorę i zyczę sobie sama SMACZNEGO ;P pzdr

Dodaj ogłoszenie