Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jajka, pasty i omlety. Śniadania z całego świata na warsztatach kulinarnych w ZPO w Słupsku

Wojciech Lesner
Wojciech Lesner
Jajka, pasty i omlety. Śniadania z całego świata na warsztatach kulinarnych w ZPO w Słupsku
Jajka, pasty i omlety. Śniadania z całego świata na warsztatach kulinarnych w ZPO w Słupsku Łukasz Capar
W pracowniach gastronomicznych Zespołu Placówek Oświatowych w Słupsku zorganizowano dziś (18 kwietnia) warsztaty kulinarne. Uczniowie Zespołu Szkół Technicznych przygotowali dania śniadaniowe ze wszystkich stron świata.

ZST w Słupsku zorganizował warsztaty kulinarne w ramach działalności Szkoły Gotowania dla Dzieci Little Chef, która zajmuje się szkoleniem dzieci, młodzieży oraz osób dorosłych pracujących z dziećmi w zakresie zdrowego odżywiania oraz dobrych nawyków związanych z jedzeniem.

Uczniowie klas o kierunku pracownik pomocniczy obsługi hotelowej w ramach warsztatów przygotowali kilka najbardziej rozpoznawalnych na świecie dań śniadaniowych. I tak, przygotowywano chociażby amerykańskie pancakes, bliskowschodnią szakszukę i pasty warzywne, jajka po benedyktyńsku czy wiedeńskie i francuskie omlety. Młodzież popisała się również wyrobami piekarniczymi – przyrządziła chleb gryczany i bułki na słodko.

Nad poczynaniami młodych kucharzy czuwali zaproszeni goście - Katia Roman-Trzaska, czyli prekursorka warsztatów kulinarnych dla dzieci i założycielka fundacji Samodzielność od Kuchni oraz Sebastian Gołębiewski, pasjonat gotowania, a na co dzień instruktor w szkole gotowania Little Chef.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Wskaźnik Bogactwa Narodów, wiemy gdzie jest Polska

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza