ZST w Słupsku zorganizował warsztaty kulinarne w ramach działalności Szkoły Gotowania dla Dzieci Little Chef, która zajmuje się szkoleniem dzieci, młodzieży oraz osób dorosłych pracujących z dziećmi w zakresie zdrowego odżywiania oraz dobrych nawyków związanych z jedzeniem.
Uczniowie klas o kierunku pracownik pomocniczy obsługi hotelowej w ramach warsztatów przygotowali kilka najbardziej rozpoznawalnych na świecie dań śniadaniowych. I tak, przygotowywano chociażby amerykańskie pancakes, bliskowschodnią szakszukę i pasty warzywne, jajka po benedyktyńsku czy wiedeńskie i francuskie omlety. Młodzież popisała się również wyrobami piekarniczymi – przyrządziła chleb gryczany i bułki na słodko.
Nad poczynaniami młodych kucharzy czuwali zaproszeni goście - Katia Roman-Trzaska, czyli prekursorka warsztatów kulinarnych dla dzieci i założycielka fundacji Samodzielność od Kuchni oraz Sebastian Gołębiewski, pasjonat gotowania, a na co dzień instruktor w szkole gotowania Little Chef.
Wskaźnik Bogactwa Narodów, wiemy gdzie jest Polska
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?