Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
GRZYBY PASTERYZOWANE...

Łódzkie. Jak smażyć grzyby? Proste przepisy na grzyby. Najlepsze przepisy na grzyby. Grzyby marynowane, smażone, solone, kiszone

GRZYBY PASTERYZOWANE

Grzyby dokładnie myjemy, kroimy w paski kroimy i gotujemy przez 10–15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego (na 1 szklankę wody1/4 łyżeczki kwasku).

Gorące grzyby razem z zalewą przekładamy do słoików, zamykamy i pasteryzujemy przez godzinę.

Po 24 godzinach pasteryzujemy ponownie przez pół godziny. Odstawiamy do ostudzenia i gotowe. Można je ustawić na przykład w na półkach w piwnicy, czy spiżarni.

Za to można dostać mandat w lesie! Sprawdź, czego nie wolno robić w lasach

Zobacz również

Łukasz Skarbiński wygrał swoją walkę bokserską

Łukasz Skarbiński wygrał swoją walkę bokserską

Wiosna Cekowska. W biegu wystartowało 185 osób. ZDJĘCIA

NOWE
Wiosna Cekowska. W biegu wystartowało 185 osób. ZDJĘCIA

Polecamy

Rusza najpiękniejsza liga świata! A w niej Memoriał Skolimowskiej

Rusza najpiękniejsza liga świata! A w niej Memoriał Skolimowskiej

„Lekkoatletyka dla każdego!” przyciąga przyszłe gwiazdy sportu

„Lekkoatletyka dla każdego!” przyciąga przyszłe gwiazdy sportu

Ekstraliga rugby: Hit w Lublinie, derby w Trójmieście

Ekstraliga rugby: Hit w Lublinie, derby w Trójmieście