Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W polskiej historii rosół gotowano na różnej zwierzynie, w...
fot. pixabay.com/kalhh

Jak zrobić prawdziwy wiejski rosół? Na kurze czy bażancie zachwyci smakiem. Tych błędów nie popełniaj przy gotowaniu. Oto przepisy gospodyń

Rosół kiedyś

W polskiej historii rosół gotowano na różnej zwierzynie, w zależności od epoki zmieniały się też przyprawy. Bywało, że na stołach lądowała waza z wywarem na bazie kuropatw, gołębi lub dziczyzny, doprawiona grzankami lub cytrusami. Na początku XX wieku stawiano na mięsa wołowe, dziś miesza się je z drobiowym lub całkowicie wybiera ptactwo.

Zobacz również

Znaleziono niewybuchy z czasów II Wojny Światowej

Znaleziono niewybuchy z czasów II Wojny Światowej

Mapping na ścianie ratusza na rozpoczęcie Dni Gorlic. Było naprawdę niesamowicie

Mapping na ścianie ratusza na rozpoczęcie Dni Gorlic. Było naprawdę niesamowicie

Polecamy

Wygrana Vos. Niebezpieczne zdarzenie na trasie 3. etapu. Jedna z kolarek w szpitalu

Wygrana Vos. Niebezpieczne zdarzenie na trasie 3. etapu. Jedna z kolarek w szpitalu

Ostrzeżenie GIS z 30.04: Bebilon PROfutura DUOBIOTIK 2 dla niemowląt po 6

Ostrzeżenie GIS z 30.04: Bebilon PROfutura DUOBIOTIK 2 dla niemowląt po 6

Igą Świątek z siódmym ''rowerkiem'' w sezonie. Przejście do historii w Madrycie

Igą Świątek z siódmym ''rowerkiem'' w sezonie. Przejście do historii w Madrycie