Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jakich potraw spróbować podczas wakacji w Hiszpanii, Grecji, Turcji, Chorwacji czy Egipcie? Najpyszniejsze lokalne specjały

Patrycja Seklecka
Patrycja Seklecka
Paella to pyszna i łatwa do przyrządzenia potrawa. Jej podstawowym składnikiem jest ryż, a dodatkami najczęściej warzywa i owoce morza, choć w niektórych regionach Hiszpanii można natknąć się na wersję np. z kiełbasą chorizo. Zobacz też przepis na tortillę de patatas
Paella to pyszna i łatwa do przyrządzenia potrawa. Jej podstawowym składnikiem jest ryż, a dodatkami najczęściej warzywa i owoce morza, choć w niektórych regionach Hiszpanii można natknąć się na wersję np. z kiełbasą chorizo. Zobacz też przepis na tortillę de patatas funandrejss / 123RF.com / Zdjęcie ilustracyjne
Wakacje to idealna pora na zagraniczne wojaże, które są okazją nie tylko do zwiedzania, ale także poznania odmiennej kultury zmysłem smaku. Bogactwo przypraw i świeże składniki są unikalne i charakterystyczne dla różnych regionów, dlatego warto spróbować ich właśnie u źródła. Jakich potraw spróbować podczas urlopu w Hiszpanii, Grecji, Turcji, Chorwacji czy Egipcie? Poznajcie najpyszniejsze lokalne specjały, na których widok pocieknie wam ślinka.

...

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak globalne ocieplenie zmienia wakacyjne trendy?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Jakich potraw spróbować podczas wakacji w Hiszpanii, Grecji, Turcji, Chorwacji czy Egipcie? Najpyszniejsze lokalne specjały - Strona Kuchni

Wróć na gp24.pl Głos Pomorza