Joanna Juzyszyn-Tuziak: W restauracji najważniejsza jest tradycja

APIZaktualizowano 
Aby zagłosować na tę kandydatkę, wyślij SMS o treści GP.KP.12 na nr 71466. Koszt SMS-a to 1,23 zł. <br>
Aby zagłosować na tę kandydatkę, wyślij SMS o treści GP.KP.12 na nr 71466. Koszt SMS-a to 1,23 zł. archiwum
Rozmowa z Joanną Juzyszyn-Tuziak, właścicielką baru Pod Kasztanem w Słupsku, kandydatką w naszym plebiscycie Kobieta Przedsiębiorcza.

Pani recepta na sukces w branży gastronomicznej?

- Przywiązanie do tradycji. Wcześniej moja mama miała tutaj okienko z zapiekankami. Potem ja zabrałam się za to miejsce. Najpierw to był typowy bar szybkiej obsługi, ale z czasem rozwinęliśmy się. Jesteśmy tutaj już od szesnastu lat. I przez cały ten czas mamy tego samego szefa kuchni. Również inni pracownicy pracują tutaj od wielu lat. Klienci to doceniają, niektórzy po latach przychodzą do nas i są mile zaskoczeni, że wszystko smakuje tak samo, jak kiedyś.

Nie myślała pani nigdy o jakiejś zmianie?

- Otrzymywałam propozycje przeniesienia się albo otwarcia drugiego lokalu, ale odrzuciłam je. Sprawdzone miejsce jest bardzo ważne, zwłaszcza, jeśli ma się stałych gości, a poza tym nie warto rozmieniać się na drobne. Lepiej skupić się na jednym lokalu i jak najlepiej o niego dbać.

Kobieta jako szef restauracji to normalny widok?

- Nie, branża gastronomiczna to nadal domena mężczyzn. Ale u mnie w rodzinie zawsze rządziły kobiety i tego właśnie nauczyła mnie mama. Poza tym kobiety wcale nie zarządzają tym wszystkim gorzej, niż mężczyźni. Jesteśmy dużo bardziej zorganizowane, trzymamy wszystko w garści. I umiemy rozmawiać. A to ważne w biznesie.

Praca to całe pani życie?

- Na pewno jest dla mnie środkiem do realizowania się na innych płaszczyznach. Ale w wolnej chwili lubię wsiąść na motocykl. Razem z mężem jeździmy na wszelkiego rodzaju wyprawy i zloty. Właśnie zrobiłam prawo jazdy na motor, więc nie będę już musiała jeździć jako plecak. Mam już nawet swój pojazd.

A poza tym?

- Podróże z córką i mężem. Chcemy pokazać jej jak najwięcej. Jeździmy po Polsce i zapoznajemy z różnymi odsłonami naszej historii. Ważne, żeby w przyszłości wiedziała coś na ten temat.

polecane: Flesz - e-papieros zagraża zdrowiu

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze 1

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

n
niu

Bardzo lubię pizzę z "pod kasztanem", często wraz z rodziną gościmy w tym miejscu. :)

Kucharz jest wspaniały i na szczęście rzeczywiście czuć, że ciągle jest ten sam, co chwali się właścicielce, bo świadczy o tym, że  potrafi zatrzymać przy sobie pracownika. :)

Mam tylko jedną prośbę..., gdyby ta muzyka trochę ciszej grała..., tak ze trzy kreseczki..., wtedy może i prostaki, które przychodzą tam na piwo, przestaliby tak drzeć japy usiłując przekrzyczeć się wzajemnie...Przecież to nie jest zwykły pap, ale przede wszystkim pizzeria, prócz pizzy serwująca, sałatki, zupy, obiady, spagetti, desery, gdzie normalni ludzie chcą w miarę względnym spokoju skonsumować potrawy, które serwujecie. :) Pozdrawiam kucharza. :)

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3