Wędliny, sery, ryby, nalewki, wina, pierniki, ciasta i rękodzieło. Słowem wszystko to, co na jarmarku przed świętami Bożego Narodzenia być powinno. Stoiska oficjalnie otwarte w poniedziałek czekają na klientów do niedzieli włącznie.
- Jarmark różni się od ubiegłorocznego tym, że nie mogliśmy ze zrozumiałych względów zaproponować programu artystycznego - tłumaczy Dagna Maśnicka z wydziału promocji ratusza. - Ale jest tu z pewnością świąteczna atmosfera - zachęca.
Impreza na powietrzu jest ukłonem w stronę lokalnych przedsiębiorców i dostawców w trudnych, bo pandemicznych czasach. Również dla miejscowych restauratorów, którzy mimo wszystko są otwarci i gotują na wynos.
Tegoroczna edycja Słupskiego Jarmarku Bożonarodzeniowego jest większa od poprzedniej. Dwukrotnie, do 12 zwiększyła się liczba stoisk, z których korzysta 30 wystawców.
Jarmark czeka na gości codziennie do 20 grudnia między godz. 10-18.
ZOBACZ TEŻ:
Dziennik Zachodni / Wybory Losowanie kandydatów
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?