Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Karol Okrasa w Warcinie łamał przepisy. Emisja w TVP w marcu

Wojciech Frelichowski [email protected]
Karol Okrasa nad brzegiem Wieprzy przygotowuje danie z pstrąga.
Karol Okrasa nad brzegiem Wieprzy przygotowuje danie z pstrąga. Nadleśnictwo Warcino
Przez dwa minione dni Karol Okrasa gotował w lasach Nadleśnictwa Warcino. Przygotowywał kolejne programy „Okrasa łamie przepisy”.

Karol Okrasa znany jest z tego, że swoje programy kulinarne nagrywa najczęściej na łonie przyrody. Tym razem wraz z ekipą telewizyjną przyjechał do Nadleśnictwa Warcino (gmina Kępice), gdzie we wtorek i w środę przygotowywał dania tematycznie związane z lasem i wodą. Oczywiście plenerem dla kulinarnych popisów były leśne okolice Warcina.

Pierwszego dnia Okrasa ugotował bigos z daniela oraz usmażył hamburgera i polędwiczki z dzika. Kulinarnemu prezenterowi towarzyszył Sławomir Piątkowski, nadleśniczy Nadleśnictwa Warcino, który opowiadał o walorach smakowych dziczyzny.
Drugiego dnia pobytu w Warcinie Karol Okrasa zabrał się za ryby. Nad brzegiem rzeki Wieprzy przygotowywał danie, którego głównym składnikiem był pstrąg.

Dwa odcinki programu „Okrasa łamie przepisy”, które nakręcono w Nadleśnictwie Warcino zostaną wyemitowane w TVP 5 i 12 marca.

Najczęściej czytane na gp24.pl:

 

gp24

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza