Karol Okrasa znany jest z tego, że swoje programy kulinarne nagrywa najczęściej na łonie przyrody. Tym razem wraz z ekipą telewizyjną przyjechał do Nadleśnictwa Warcino (gmina Kępice), gdzie we wtorek i w środę przygotowywał dania tematycznie związane z lasem i wodą. Oczywiście plenerem dla kulinarnych popisów były leśne okolice Warcina.
Pierwszego dnia Okrasa ugotował bigos z daniela oraz usmażył hamburgera i polędwiczki z dzika. Kulinarnemu prezenterowi towarzyszył Sławomir Piątkowski, nadleśniczy Nadleśnictwa Warcino, który opowiadał o walorach smakowych dziczyzny.
Drugiego dnia pobytu w Warcinie Karol Okrasa zabrał się za ryby. Nad brzegiem rzeki Wieprzy przygotowywał danie, którego głównym składnikiem był pstrąg.
Dwa odcinki programu „Okrasa łamie przepisy”, które nakręcono w Nadleśnictwie Warcino zostaną wyemitowane w TVP 5 i 12 marca.
Najczęściej czytane na gp24.pl:
- Najlepszy trener i sportowiec 2015 roku wybrany (zdjęcia)
- Zdrowa 32 latka zmarła w szpitalu (szczegóły)
- 10 lekarzy ze słupskiego szpitala złożyło wymówienia z pracy
- Wyjmowali pieniądze z puszek. WOŚP wyjaśnia sprawę
- Wybite szyby w kawiarni Góra Lodowa. Szukają wandala
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?