Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kiszone rzodkiewki. Ukisić można wszystko! Nawet rzodkiewki [PRZEPIS]

mad
Przepis na kiszone rzodkiewki.

Kiszone rzodkiewki - przepis. Szukacie sposobu na niebanalną przekąskę? Ukiście rzodkiewki!

Składniki na 1 słoik

  • pęczek rzodkiewek
  • 3 duże ząbki czosnku
  • mały pęczek koperku lub koper
  • kawałek chrzanu
  • parę ziarenek pieprzu
  • sól kamienna do przetworów - niejodowana (1 łyżka na 0,5 litra wody)

Wykonanie
Rzodkiewki umyć, obciąć końcówki i ogonki. Słoik wyparzyć, na dno położyć połowę koperku, kawałek chrzany, ząbek czosnku. Ułożyć rzodkiewki na wierzchu, czosnek, chrzan, pieprz i koperek. Zrobić zalewę - w gorącej lub ciepłej wodzie rozpuścić sól, zalewę ostudzić i zalać rzodkiewki. Słoika nie zakręcać tylko lekko przykryć. Po około 5 dniach rzodkiewki można jeść.

Zobacz też:Zupy z botwiny na ciepło i zimno [PRZEPISY]

Zobacz też:Przepisy na majowe zupy szczawiowe

Zobacz też:Pięć pomysłów na dania z rabarbarem

Zobacz też:8 propozycji na dania z bobem naszych Czytelników

Zobacz też:Chleb nadziewany serem żółtym i masłem czosnkowym

Zobacz też:5 nietypowych sosów do dań z grilla

Zobacz też:TOP 5 potraw na grilla, które zaskoczą twoich gości [PRZEPISY]

Zobacz też:Czas na grilla. Jak zrobić domowe kiełbaski na grilla [PRZEPIS]

Zobacz też:Czas na grilla. Marynaty do mięs według Adama Chrząstowskiego, szefa kuchni restauracji Ed Red

Zobacz też:Czas na słodkiego grilla. Czy można grillować owoce?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska