Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Mocne otwarcie sezonu przy Zygmuntowskich. Motor gromi Stal (ZDJĘCIA)

NOWE
Mocne otwarcie sezonu przy Zygmuntowskich. Motor gromi Stal (ZDJĘCIA)

Bytomianie w ostatniej chwili wypuścili zwycięstwo z rąk ZDJĘCIA KIBICÓW I MECZU

NOWE
Bytomianie w ostatniej chwili wypuścili zwycięstwo z rąk ZDJĘCIA KIBICÓW I MECZU

Polecamy

Ekstraliga rugby: Hit w Lublinie, derby w Trójmieście

Ekstraliga rugby: Hit w Lublinie, derby w Trójmieście

29. kolejka Ekstraklasy: Kto nie zagra? Kontuzje, pauzy

29. kolejka Ekstraklasy: Kto nie zagra? Kontuzje, pauzy

Kontrowersyjny finisz półmaratonu w Pekinie. Ostre decyzje - są dyskwalifikacje!

Kontrowersyjny finisz półmaratonu w Pekinie. Ostre decyzje - są dyskwalifikacje!