Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Klient: McDonald's Słupsk, czyli rak gratis. Mc Donald's: To niemożliwe

Piotr Kawałek
Piotr Gontarczyk uważa, że słupski Mc Donald podał mu posiłek z przepalonym tłuszczem.
Piotr Gontarczyk uważa, że słupski Mc Donald podał mu posiłek z przepalonym tłuszczem. źródło: http://blog.pclab.pl/piotr.gontarczyk/McDo
Piotr Gontarczyk ze Słupska zarzuca restauracji Mc Donald's, że w posiłku znajdował się przepalony, rakotwórczy tłuszcz. Rzecznik restauracji zapewnia, że hamburgery są grillowane bez tłuszczu a grill regularnie czyszczony.

Piotr Gontarczyk na swoim blogu opisuje sytuację jaka mu się miała przydarzyć w minioną niedzielę w restauracji Mc Donald's w Słupsku przy ul. Szczecińskiej.

Twierdzi, że w posiłku, który zamówił znajdowało się "wielokrotnie przepalone białko pochodzenia zwierzęcego, zdrapane metalową łopatką razem z kotletem z grilla, którego nikt od wieeeelu godzin nie czyścił"

Na blogu zamieścił zdjęcie z widocznymi plamami tłuszczu i jakiejś czarnej substancji.

Przytacza, że taka substancja zawiera toksyczny i rakotwórczy akrylamid. Ponadto nawołuje, aby nie jadać w słupskiej restauracji, bo... "sprzedają truciznę".

Jego blog jest szeroko komentowany w internecie i trafił też na popularny portal wykop.pl

PRZECZYTAJ WPIS NA BLOGU PIOTRA GONTARCZYKA DOTYCZĄCY RESTAURACJI MC DONALDS W SŁUPSKU

Krzysztof Kłapa, rzecznik prasowy Mc Donald's Polska nie komentuje zdjęcia, bo jak twierdzi trudno się do niego odnieść, ponieważ nie wiadomo gdzie i w jakich warunkach było zrobione.

- Mamy wolność słowa w Polsce i każdy może pisać co mu się podoba - mówi rzecznik. - Mogę zapewnić, że grillowanie w restauracjach Mc Donalds odbywa się beztłuszczowo. Krążki mięsa są wrzucane na rozgrzaną stal i przykrywane stalową płytą.

Rzecznik zapewnia też, że po każdym grillowaniu (po jednorazowym upieczeniu kilku krążków) płyta jest czyszczona specjalną łopatką.

- Jeśli autor wpisu na blogu zauważył coś niepokojącego, może zawiadomić odpowiednie służby, jak na przykład sanepid - dodaje rzecznik. - Restauracje Mc Donald's codziennie obsługują ponad 500 tysięcy klientów i nie mogą sobie pozwolić na żadne uchybienia.

Jednocześnie K. Kłapa zaprasza Piotra Gontarczyka do słupskiej restauracji, aby zapoznał się z procesem przygotowywania jedzenia.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza