Klops z jajkiem

Redakcja
Przepis Mieczysława Kaczanowskiego z Koszalina.

Składniki:

1 kilogram mielonego mięsa wieprzowo-wołowego,
pół dużej czerstwej bułki,
4 jajka,
duża cebula,
sól, pieprz ziołowy, majeranek,
kilka pasków słoniny lub boczku.

Wykonanie:

Bułkę namoczyć w mleku, trzy jajka ugotować na twardo. Do mięsa dodać odciśniętą bułkę, surowe jajko, drobno pokrojoną cebulę, przyprawy. Dokładnie wyrobić.

Uformować podłużny klops z jajkami w środku. Na wierzchu ułożyć paski słoniny lub boczku. Klops ułożyć na brytfannie lub w naczyniu żaroodpornym. Piec w temperaturze 180 - 200 stopni około 1,5 godziny podlewając sosem z brytfanny.

Podawać zimny pokrojony w plastry.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3