Klops z jajkiem

Redakcja
Dodaj komentarz:
Udostępnij:
Przepis Mieczysława Kaczanowskiego z Koszalina.

Składniki:

1 kilogram mielonego mięsa wieprzowo-wołowego,
pół dużej czerstwej bułki,
4 jajka,
duża cebula,
sól, pieprz ziołowy, majeranek,
kilka pasków słoniny lub boczku.

Wykonanie:

Bułkę namoczyć w mleku, trzy jajka ugotować na twardo. Do mięsa dodać odciśniętą bułkę, surowe jajko, drobno pokrojoną cebulę, przyprawy. Dokładnie wyrobić.

Uformować podłużny klops z jajkami w środku. Na wierzchu ułożyć paski słoniny lub boczku. Klops ułożyć na brytfannie lub w naczyniu żaroodpornym. Piec w temperaturze 180 - 200 stopni około 1,5 godziny podlewając sosem z brytfanny.

Podawać zimny pokrojony w plastry.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie