- To profilaktyka - mówi Wioletta Dymecka, prezes MWiK - Dawka chloru będzie dwa razy mniejsza niż trzy lata temu, walory wody powinny więc zmienić się nieznacznie.
Woda będzie chlorowana do piątku, ale zmieniony zapach i smak może być odczuwalny do poniedziałku. Czyszczenie ma zapobiec m.in. rozwojowi szkodliwych bakterii. - Mamy ciepły wrzesień.
To sprzyja mutacji bakterii. Dodatkowo prowadzi się wiele inwestycji zwianych z wymianą rur. Wtedy również przepłukuje się sieć - dodaje prezes Dymecka.
(mon)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?