Spotkanie z zawodnikami Energi Czarnych Słupsk odbyło się w piątek w restauracji Subway w CH Jantar.
- Zorganizowaliśmy akcję, aby promować wśród młodych słupszczan nawyki zdrowego żywienia - mówi Karolina Piechowska, manager restauracji Subway.
Yemi Gadri Nicholson opowiadał, że porządne śniadanie je godzinę przed treningiem, a zaraz po nim idzie na lunch. Mierzącemu ponad dwa metr wzrostu zawodnikowi nikt nie liczy kalorii, a gotuje on sam, lub liczy na żonę.
- Mam zasadę, że przed grą nigdy nie piję napojów gazowanych, bo po nich boli mnie brzuch - mówi koszykarz.
Natomiast Oded Brandwein przyznaje, ze je cztery, pięć razy dziennie. Na śniadanie najbardziej lubi kanapki z pełnoziarnistego chlebna z grillowanym kurczakiem i świeżymi warzywami oraz jajka.
- Ja uwielbiam polską kuchnię, a najbardziej pierogi z kapustą i grzybami. Znam te smaki, bo mój dziadek był Polakiem - komentuje Izraelczyk z polskim paszportem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?