Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kotlety schabowe z borutą

Redakcja
Kotlety schabowe w najprostszej postaci z panierką zna każdy. Warto jednak może sięgnąć po bardziej skomplikowaną, a zarazem smaczną wersję schabu z nadzieniem z papryki, pieczarek, ogórka kiszonego, kiełbasy według przepisu Marianny Dywan z Rosnowa.

Składniki:

Schab, sól pieprz, nadzienie - świeża papryka, pieczarki, ogórek kiszony, cebula, kiełbasa, ketchup, ostra papryka,woda, mąka, jajko, sól, pieprz do ciasta.

Wykonanie:

Kotlety rozbić, posolić, oprószyć pieprzem.

Wszystkie składniki nadzienia drobno pokroić i udusić na patelni. Na koniec dodać ketchup. Doprawić. Na kotlety nakładamy farsz. Składamy na pół. Obtaczamy z gęstym cieście. Smażymy na głębszym oleju na złoto.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza