W pierogowych zmaganiach wzięło udział 35 uczniów klas gastronomicznych Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1. Kucharze podzieleni byli na 13 zespołów. Jako najsmaczniejsze jury oceniło pierogi egzotyczne nadziewane m.in. bananami, ananasami przygotowane przez uczennice drugiej klasy: Monikę Drabińską, Mariolę Brach i Marię Kadylak.
- Uczniowie zaskoczyli nas swoją pomysłowością, bo żaden z nich nie przygotował tradycyjnych pierogów - mówi Małgorzata Częścik, współorganizatorka konkursu. - Muszę przyznać, że pierogi z wędzonym łososiem lub z makiem były bardzo smaczne.
W przyszłym roku szkoła zrobi dla swoich uczniów konkurs kuchni staropolskiej.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?