Składniki:
niewielka główka białej kapusty,
0,5 kg mięsa mielonego,
2 jajka,
1,3 szklanki kaszy manny,
1,3 szklanki kaszy jęczmiennej,
1,3 szklanki ryżu,
kostka rosołowa,
sól, pieprz do smaku.
Wykonanie:
Kapustę dokładnie oczyścić, drobno pokroić i gotować kilka minut we wrzątku, aż zmięknie. Następnie odcedzić i wystudzić. Do zimnej kapusty dodać wszystkie składniki, przyprawić do smaku, formować małe kotleciki i każdy krótko obsmażyć bez panierowania.
Wszystkie kotleciki przełożyć do rondla lub naczynia żaroodpornego, zalać rosołem z kostki i dusić w piekarniku około 30-40 minut. Gotowe klopsiki z kapusty można polać ketchupem lub posypać pietruszką. Smacznego!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?