Produkty
- 1 kg mięsa z królika z wątróbką,
- 1 kg świeżego boczku.
- 1 cebula.
- przyprawy
Sposób przyrządzenia:
Mięso królika z kośćmi podzielić na części i wraz z boczkiem ugotować. Do gotowania dodać cebulę i przyprawy (sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie).
Gdy mięso będzie miękkie- odstawić z ognia i dołożyć wątróbkę, aby się sparzyła (nie gotować). Mięso z królika obrać z kości i wraz z boczkiem i wątróbką zemleć na maszynce do mięsa.
Gdyby się okazało za suche, można wlać trochę rosołu, w którym gotowało się mięso. Masę przyprawić do smaku i nakładać do wyparzonych słoików. Pasteryzować około 40 minut.
Przechowywać w chłodnym miejscu. Pasztet jest świetnym dodatkiem do smarowania pieczywa.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?