Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kuchnia: Przepis na pasztet

archiwum
archiwum
Przepis na smaczny i niedrogi pasztet do smarowania pieczywa.

Produkty
- 1 kg mięsa z królika z wątróbką,
- 1 kg świeżego boczku.
- 1 cebula.
- przyprawy

Sposób przyrządzenia:

Mięso królika z kośćmi podzielić na części i wraz z boczkiem ugotować. Do gotowania dodać cebulę i przyprawy (sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie).

Gdy mięso będzie miękkie- odstawić z ognia i dołożyć wątróbkę, aby się sparzyła (nie gotować). Mięso z królika obrać z kości i wraz z boczkiem i wątróbką zemleć na maszynce do mięsa.

Gdyby się okazało za suche, można wlać trochę rosołu, w którym gotowało się mięso. Masę przyprawić do smaku i nakładać do wyparzonych słoików. Pasteryzować około 40 minut.

Przechowywać w chłodnym miejscu. Pasztet jest świetnym dodatkiem do smarowania pieczywa.

Słodkie okazje z wysokimi rabatami

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza