Najlepszą potrawą okazał się ,,Kurczak w boczku z czekoladą”, którego przygotowały Aleksandra Rapta i Anna Ludwichowska z klasy trzeciej Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Drugie miejsce zajęła potrawa ,,Słodsze oblicze kurczaka”, przygotowana przez Paulinę Żuchowską i Natalię Przednowek, uczennice klasy czwartej Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Trzecie miejsce zajęły: Natalia Bulczak i Dominika Buciur z klasy drugiej Branżowej Szkoły I stopnia (klasa kucharz) BS w zawodzie kucharz z potrawą ,,Kurczak w sosie orientalnym”.
Zwycięzcy konkursu otrzymali pamiątkowe dyplomy oraz nagrody w postaci bonów do sklepów RTV ufundowane przez Pomorską Komendę Ochotniczych Hufców Pracy w Gdańsku.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?