MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najlepsi kucharze świata do czerwonego mięsa (głównie...
fot. yatomo/123rf

Łączenie tych produktów może ci zaszkodzić. Którym potrawom ze sobą nie po drodze? Oto fakty i mity związane z łączeniem składników

MIT: Nie powinno łączyć się wina i czerwonego mięsa

Najlepsi kucharze świata do czerwonego mięsa (głównie wołowiny) polecają lampkę czerwonego wina.

Rzeczywiście zawarte w winie garbniki mogą zmniejszać wchłanianie żelaza, którego znakomitym źródłem jest czerwone mięso. Jednak lampka wina, podana do wołowiny nie wywoła anemii z niedoboru żelaza.

Warto również dodać, że czerwone wino jest źródłem resweratrolu, czyli substancji o silnym działaniu przeciwutleniającym.

Zobacz również

Inwestycje drogowe w gminie Łask. Podpisano umowę na rozbudowę drogi w Sięganowie

Inwestycje drogowe w gminie Łask. Podpisano umowę na rozbudowę drogi w Sięganowie

McDonald, czy KFC? Co powstaje w Obornikach?

McDonald, czy KFC? Co powstaje w Obornikach?

Polecamy

Ukraińcy będą masowo wyjeżdżać z Polski? Chodzi o nową ustawę mobilizacyjną

Ukraińcy będą masowo wyjeżdżać z Polski? Chodzi o nową ustawę mobilizacyjną

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach

Ta hortensja wytrzyma słońce i jest łatwa w uprawie. Pięknie kwitnie i nie kaprysi

Ta hortensja wytrzyma słońce i jest łatwa w uprawie. Pięknie kwitnie i nie kaprysi