W pracowni gospodarstwa domowego Powiatowego Młodzieżowego Domu Kultury w Miastku odbyły się warsztaty kulinarne dla dzieci i młodzieży popularyzujące kuchnię naszego regionu. Zrealizowane zostały w ramach projektu "Miastecki stół tradycji" przez Bibliotekę Publiczną w Miastku. Warsztaty otrzymały dofinansowanie z Narodowego Centrum Kultury w ramach programu EtnoPolska 2019.
Uczestnicy warsztatów pod kierunkiem instruktorek Anny Balcerzak i Agnieszki Warsińskiej przygotowali m.in. placek ze śliwkami, tzw. rwany chleb oraz rogaliki na słodko i słono. Warsztaty zakończyła degustacja przygotowanych specjałów.
META nie da ci zarobić bez pracy - nowe oszustwo
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?