MISTRZOWIE SMAKU 2018 - Poznaj liderów plebiscytu
KUCHARZ ROKU
Julian Zielonka, Dolina Charlotty, Słupsk
Julian Zielonka, kandydat do tytułu Najlepszego Kucharza w plebiscycie Mistrzowie Smaku, od wielu lat zajmuje się gastronomią.
Od szkolnych lat wiązał swoją przyszłość ze sztuką kulinarną, dlatego też postanowił pójść do technikum gastronomicznego w Gdańsku.
Swoją karierę rozpoczął jako nastolatek w trójmiejskiej Metamorfozie. Kolejny przystankiem w na jego ścieżce zawodowej był gdański hotel Hilton oraz poznański lokalu Hugo. W późniejszym czasie pracował w Sous Chef w Londynie, restauracji z „trzema sztućcami”. Jest to odznaczenie przyznawane za p oziom i jakość wystroju, jakość obsługi i atmosferę lokalu.
Po powrocie do kraju m.in. prowadził kuchnię dla Grupy Warszawa, jak i organizował duże przedsięwzięcia cateringowe.
Mimo młodego wieku jest bardzo cenioną osobą, wśród kulinarnego środowiska. Na swoim koncie ma udział w wielu prestiżowych konkursach kulinarnych zarówno w Polsce, jak i na świecie.
Dzisiaj potrawy Juliana Zielonki możemy zjeść w Dolinie Charlotty w Strzelinku. Klienci
zachwalają sobie te smaczne dania i bardzo często wracają. Żadna osoba nie wyjdzie z tego miejsca głodna i niezadowolona. Trzeba przyjechać i spróbować. Zadowolenie klientów jest także moim osobistym sukcesem.
SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PLEBISCYCIE I INSTRUKCJA GŁOSOWANIA