MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/Beata Haliw/zdjęcie ilustracyjne

Najlepsze sosy do gołąbków. Sprawdzone przepisy na tradycyjne danie w trzech odsłonach. Wypróbuj klasyczny sos pomidorowy i nie tylko

Gołąbki w sosie pieczarkowym

Składniki:
- 300 g pieczarek,
- 3 suszone grzyby,
- 1 cebula,
- szklanka śmietanki 30%,
- szklanka bulionu,
- sól, pieprz do smaku,
- łyżka oleju,
- szczypta wędzonej papryki.

Jak zrobić sos pieczarkowy do gołąbków?
1. Suszone grzyby namoczyłam.
2. Pieczarki oraz cebulę pokroiłam, po czym zrumieniłam na oleju. Dodałam suszone grzyby.
3. Do pieczarek wlałam bulion, gotowałam 5 minut.
4. Odlałam kilka łyżek sosu do szklanki, dodałam do niej śmietankę i wymieszałam całość.
5. Śmietankę wlałam z powrotem do sosu.
6. Zagotowałam ponownie i doprawiłam do smaku.

Zobacz również

Awaria mostu obrotowego w Giżycku - ruch jachtów w tym miejscu wstrzymany

Awaria mostu obrotowego w Giżycku - ruch jachtów w tym miejscu wstrzymany

Jedenastka 33. kolejki Ekstraklasy. Piękne trafienia kandydatami do gola sezonu

Jedenastka 33. kolejki Ekstraklasy. Piękne trafienia kandydatami do gola sezonu

Polecamy

Sklep znanej sieci marketów nie zalicza już rabatów jak dawniej. Klienci oburzeni

Sklep znanej sieci marketów nie zalicza już rabatów jak dawniej. Klienci oburzeni

Kwiaty doniczkowe żółkną, ich liście mają plamy? Uważaj na oparzenia słoneczne!

Kwiaty doniczkowe żółkną, ich liście mają plamy? Uważaj na oparzenia słoneczne!

W latach 90. nie mogli opędzić się od fanek. Powraca kultowy polski zespół

W latach 90. nie mogli opędzić się od fanek. Powraca kultowy polski zespół