Wystarczy zajrzeć do środka lokalu, a już wiadomo, że powinniśmy się spodziewać dań włoskich. W głównej sali wisi włoska flaga, na stonowanych kolorystycznie stołach w zaparzarkach do kawy zielenią się zioła. Na jasnych, szaro-niebieskich ścianach wisi gablota makaronów, można je oglądać również w słojach na ladzie. To właśnie na makaronach opiera się nowa, zrewolucjonizowana karta.
Z tego co mogliśmy zobaczyć w restauracji, menu restauracji na razie bazuje na daniach, które przygotowała z myślą o Ciao Ciao Magda Gessler. Można więc spróbować pizzy według przepisu restauratorki oraz dania z makaronu, m.in. penne alla carbonara czy spaghetti bolognese, wszystko w dobrze znanym, włoskim stylu. Na resztę dań w nowym menu będzie trzeba jednak jeszcze zaczekać.
Właściciel Sławomir Nowakowski i pracownicy Ciao Ciao jeszcze dochodzą do siebie po wizycie ekipy telewizyjnej oraz wystawnym obiedzie, który zaserwowali specjalnie zaproszonym gościom w ostatnią środę. Chociaż sami poprosili o pomoc, odwiedziny Magdy Gessler wprowadziły duży zamęt w codziennym funkcjonowaniu restauracji. Póki co właściciel nie może zdradzić zbyt wielu szczegółów na temat przebiegu rewolucji i zastrzeżeń, jakie zgłaszała co do ich kuchni znana restauratorka. O tym zarówno słupszczanie, jak i widzowie z całej Polski będą mogli się przekonać dopiero za kilka miesięcy, kiedy w telewizji zostanie wyświetlony odcinek Kuchennych rewolucji poświęcony słupskiej restauracji.
Restauracja mieści się przy ul. Ostroroga 15 w Słupsku.
Jak widać, Magda Gessler upodobała sobie nasz region. Oprócz dwóch wizyt w Łebie i Ustce oraz dwóch rewolucji w Słupsku (pierwszą była przemiana U Wikinga w restaurację Kurnik), restauratorka gościła również w Lęborku. Tam niestety rewolucja się nie udała.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?