Niewiele jest osób, które nie jadły jeszcze kebabu. Ale zaczynając przygodę z tym narodowym daniem Turcji, Syrii i Pakistanu najlepiej byłoby spróbować ich w miejscu pochodzenia. Jednak jeśli nie możemy tam pojechać warto wybrać się do lokalu, który oferuje nam zbliżony sposób przygotowywania. Taki jest Hasan Kebab, który został otwarty przy ul. Piłsudskiego w Słupsku.
Lokal działa od 19 marca, ale ma już grono swoich wielbicieli. Właściciel, współpracujący z grupą max10.pl, postawił na tradycję przyrządzania tej potrawy i zatrudnił w swoim lokalu kucharza, który wychował się na tradycyjnej kuchni tureckiej i syryjskiej, a jego korzenie tkwią w basenie Morza Śródziemnego. Dzięki temu, w składzie potrawy znajdziemy zamiast standardowej mielonki - prawdziwą baraninę i cielęcinę. Jest też oczywiście mięso drobiowe i zawsze świeżo krojone warzywa. Ceny - podobne jak w innych, podobnych fast-foodach.
Czytaj też: Nowy klub z muzyką powstał w podsłupskim Reblinku
Przyprawy sprowadzane są z Niemiec i Turcji. Dodatkową atrakcją lokalu jest ajran, turecki napój czyli słony kefir, który świetnie dopełnia posiłek.
- Aby odnieść sukces trzeba postawić na jakość i my to zrobiliśmy. Mamy tez nadzieję, że dzięki przyniesie to sukces naszej marki - mówią twórcy Hasan Kebab.
W lokalu znajdziemy oprócz kilku wersji kebabu, sałatki i dania typu fast-food: cheeseburgery, hamburgery oraz hot-dogi.
Kebab i inne specjalności kuchni tureckiej, przygotowywane przez samych Turków, od kilku miesięcy możemy skosztować także w barze Anatolia, który mieści się w słupskim hipermarkecie E.Leclerc.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?