Lokal prowadzi Daniel Drzewiecki razem ze swoją dziewczyną. Zaczęli pół roku temu, gdy wrócili z Danii i dostali dotację z Powiatowego Urzędu Pracy w Słupsku na rozpoczęcie własnej działalności gospodarczej. Wtedy otworzyli swój lokal przy ul. Banacha 5a, który niedawno przenieśli na ulicę Niedziałkowskiego (naprzeciw "mechanika").
- Postanowiliśmy zaszczepić na słupskim gruncie modę na szybkie posiłki, które są bardzo modne w Skandynawii. Tam wiele osób żywi się sandwichami, kanapkami oraz tortillami bazującymi na chrupiącym pieczywie i rozmaitych dodatkach - tłumaczy Drzewiecki. Stąd też nazwa lokalu Crunchy House, co można przetłumaczyć jako Chrupiący Dom.
Czytaj też: Pierwsza w Słupsku pizza z prawdziwego pieca
Wybór sandwiczy, kanapek, tortilli i panini jest juz spory. Można zamówić bagietki z pieca serwowane na ciepło z kilkunastoma dodatkami do wyboru - od serów, poprzez salami i szynkę. Do tego dochodzą rozmaite warzywa i sosy. Z kolei fani panini mogli zamawiać gorące chlebki ciabatta z dodatkami i sosami. Natomiast smakosze zainteresowani tortillami otrzymają placki kukurydziane ze świeżymi warzywami i panierowanym kurczakiem. Do tego można będzie zamówić ciepłe lub zimne napoje.
- Zamówienia realizujemy na miejscu, na wynos lub z dowozem. W tym ostatnim wypadku zamówienia przyjmujemy o wartości powyżej 20 zł. Wtedy koszt dowozu wynosi 2 zł. Gdy wartość zamówienia przekracza 40 zł dowóz jest gratisowy - tłumaczy Drzewiecki.
Crunchy House jest otwarty od poniedziałk do czwarteku w godz. 7.30 - 19, w piątek: 7.30 - 22, a w sobotę - 11-22.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?