Bar nazywa się po prostu - Wieprzowina, bo dania z tego mięsa ma w swoim menu. Powstał w piwnicy kamienicy przy al. Sienkiewicza 7, tam gdzie dotąd mieściła się pizzeria PePe.
- Pizzerii w Słupsku jest mnóstwo, a ludzie szukają też innej kuchni. Niedawno otworzyliśmy przy Starym Rynku bar z makaronami i to się sprawdziło, więc teraz pomyśleliśmy o tych, którzy lubią zjeść kawał mięsa - mówi Dariusz Kancerz, szef grill baru Wieprzowina.
Prowadzący lokal zapewniają, że serwują w nim dania ze świeżego mięsa przygotowywane na bieżąco, m.in. na grillu. W menu jest więc karkówka, schabowy, burger wieprzowy. Oprócz tego golonka pieczona w piwie, żeberka pieczone w sosie BBQ, krajanka z łopatki i boczku. Szef kuchni serwuje też kiełbasę własnej produkcji z orzechami włoskimi oraz pepperoni, ale także pizze. Również z wieprzowym mięsem. W wystroju lokalu królują rysunki świnek.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?