Porzekadło pasuje tylko trochę, bo pizzeria po przerwie po raz drugi otworzyła swoje podwoje. Obecnie jest najdłużej otwartą pizzerią w Słupsku oraz jedyną, która oferuje pizzę z pieca opalanego drewnem. Czy to sposób na sukces? Czas pokaże.
Pizzeria odnowiła swój wygląd i pierwsze wrażenie jest takie, że jest tam... przyjemnie. W nowym, zupełnie przebudowanym wnętrzu, w prawdziwym włoskim stylu, znajdziemy nowe menu, w którym prym wiedzie tradycyjna włoska pizza prosto z pieca opalanego drewnem. To jedyna taka propozycja w mieście.
- Do naszej pizzy używamy wyłącznie świeżo krojonych warzyw oraz mozzarelli, a nie zwykłego żółtego sera - zachęcają właściciele pizzerii.
W ofercie lokalu znajdziemy zarówno tradycyjne włoskie pizze jak i nowe, zupełnie nieznane w Słupsku smaki. Ponadto w menu w ciepłe dni znajdziemy też chłodniki, pstrąga zapiekanego w ziołach i ziemniakach oraz pstrąga wędzonego. Dzieci także znajdą coś dla siebie np. pizzę na słodko.
Czytaj też: Black Jack w Słupsku znowu działa. Teraz u Włocha
Właściciele Laverity postawili na gratisowy dowóz pizzy na terenie całego miasta oraz, co jest nowością na słupskim rynku, zamówienie on-line za pomocą strony www.laverita.pl lub www.azipo.pl.
Właściciele zapewniają, że już niedługo przy pizzerii pojawi się także ogródek i zostanie odnowiona elewacja. Na razie jednak skupiają na oryginalne, włoskie przepisy, szybki i bezpłatny dowóz oraz długi czas otwarcia lokalu i przyjmowania zamówień - w tygodniu do północy, a z piątku na sobotę i z soboty na niedzielę pizzeria jest czynna do godz. 3 w nocy.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?