Dania serwowane w lokalu zasmakują nie tylko smakoszom włoskiej kuchni, ale również miłośnikom pizzy, sałatek i makaronów.
Wycieczkę po włoskich smakach w Trattorii Vincenzo zapewnia Krzysztof Paszkowski, szef kuchni czerpiący wiedzę od Rosario La Rocca i Michele Striato, szefów kuchni pochodzących z Włoch.
Przygodę z włoską kuchnią poleca tradycyjnie zacząć od makaronów w różnej postaci lub specjalności Trattorii Vincenzo.
- Specjalnością są wątróbki drobiowe w białym winie z czosnkiem, cebulą oraz puree - mówi Krzysztof Paszkowski, szef kuchni. - W połączeniu z czosnkiem i białym wytrawnym winem wątróbka jest pełna smaku i aromatu. Odpowiednio duszona jest miękka i krucha - dodaje.
Z czego słyną Włosi? Z pysznych makaronów. Dlatego Trattoria Vincenzo przygotowała w menu makarony w różnych postaciach jak penne arrabbiata (sos pomidorowy peperoncino, cebula, pancetta), spaghetti alla carbonara (pancetta, jajko, śmietana) czy risotto con salsicca (radicchio, szafran).
W lokalu zjemy również 17 rodzajów pizzy. Do wyboru jest m.in. piekielnie pikantna diavola (sos, mozarella, salami pikantne), warzywna bez mięsa vegetariana (sos, mozzarella, żółta papryka, cukinia, bakłażan) czy tradycyjna prosciutto funghi (sos, mozarella, pieczarki, szynka).
W karcie znajdują się również pozycje przygotowane z myślą o dzieciach - chrupiące fileciki z kurczaka z frytkami i niespodzianką lub makaron z sosem serowym.
Największą popularnością cieszy się pizza capricciosa (sos, mozzarella, szynka, pieczarki, karczochy), która już dziś kupicie na Sweetdeal Słupsk w cenie 9,99 złotych.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?