Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Porady dietetyczne w słupskim szpitalu. Kulinarne triki, które pomogą schudnąć

Magdalena Olechnowicz
Magdalena Olechnowicz
Porady żywieniowe i indywidulane konsultacje zaproponowały pacjentom z chorobami nerek dietetyczki ze słupskiego szpitala. Skorzystało kilkadziesiąt osób.
Porady żywieniowe i indywidulane konsultacje zaproponowały pacjentom z chorobami nerek dietetyczki ze słupskiego szpitala. Skorzystało kilkadziesiąt osób. Fot. WSS Słupsk
Porady żywieniowe i indywidulane konsultacje zaproponowały pacjentom z chorobami nerek dietetyczki ze słupskiego szpitala. Skorzystało kilkadziesiąt osób.

Marzec został ogłoszony miesiącem dla nerek. Z tej okazji panie dietetyczki pracujące w Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym w Słupsku zorganizowały spotkanie dla osób dotkniętych schorzeniami nerek. Tych już dializowanych, i tych zagrożonych dializami. Przyszło na nie kilkadziesiąt osób.

Specjalistki – Milena Taranowicz, Edyta Jasińska i Martyna Szadzińska – opowiedziały pacjentom jak dbać o nerki, jakie badania wykonywać, by kontrolować ich stan, co i jak jeść, aby utrzymać nerki w jak najlepszej formie. Zdradziły też kilka kulinarnych trików pomagających zachować smak niektórych potraw, które dla dobra nerek muszą być poddane specjalnej obróbce i nie mogą być tradycyjne przyprawiane.

Następnie zaprosiły przybyłe osoby na indywidulane konsultacje i badania na analizatorach składu ciała.

od 7 lat
Wideo

21 kwietnia II tura wyborów. Ciekawe pojedynki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza