Potrawa na wigilijny stół (wideo)

(sl)
Sylwia Lis
Udostępnij:
Nie wiesz jaką potrawę zaserwować podczas wigilijnej kolacji. Nie martw się, podpowiemy.

Każda pani domu ma to zmartwienie. Owszem na stole muszą znaleźć się tradycyjne dania wigilijne, ale nie jedna z nas choć raz w roku chciałaby zabłysnąć i pochwalić się swoim kulinarnym talentem serwując wykwintne danie. Nic prostszego.

Nie ma bożonarodzeniowego stołu bez śledzia. Przepis, który podamy zarekomendowała Magda Gessler podczas przeprowadzania Kuchennych Rewolucji w Łebskiej Chacie. Tu króluje kuchnia żydowska, z elementami skandynawskiej.

- To śledź po szwedzku, idealnie pasuje na wigilijne danie - mówi Mirosław Bem, właściciel restauracji. - Śledzia lekko moczymy, żeby nie był za słony. Potem kroimy go w średniej szerokości paski. Układamy w miseczce, potem przygotowujemy zalewę z oliwy, cukru, octu winnego, majonezu i musztardy. Na koniec dodajemy dwie cebule i pęczek zielonego koperku. Wszystko dokładnie mieszamy na kremową konsystencję.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Głos Pomorza
Dodaj ogłoszenie