Powiat bytowski Ryby, sery, ciasta i nalewski

Andrzej Gurba

Dzisiaj w Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Łodzierzy odbyła się konferencja oraz konkurs kulinarny pod hasłem "Żywność wysokiej jakości szansą rozwoju regionu". Na konferencji mówiono m.in. o tradycyjnych i regionalnych produktach. W konkursie kulinarnym wzięło udział około dwudziestu gospodarstw agroturystycznych oraz zakładów. Zwyciężyło Gospodarstwo Rolne Kozie Sery z Zagonów. Na drugim miejscu uplasował się Pub Krewetka z Miastka, a na trzecim zakład państwa Lew-Kiedrowskich z Jezierzyc. W kategorii szkolnej wygrała Elżbieta Rudnik. Drugie miejsce zajęły Ewelina Czajkowska i Dorota Fatyga, a trzecie Andżelika Piwowarska i Edyta Langner. Potrawy i produkty, które przygotowano były bardzo różnorodne i smakowite. Stoły uginały się m.in. od ryb, serów, ciast i nalewek.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie