Dzisiaj w Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Łodzierzy odbyła się konferencja oraz konkurs kulinarny pod hasłem "Żywność wysokiej jakości szansą rozwoju regionu". Na konferencji mówiono m.in. o tradycyjnych i regionalnych produktach. W konkursie kulinarnym wzięło udział około dwudziestu gospodarstw agroturystycznych oraz zakładów. Zwyciężyło Gospodarstwo Rolne Kozie Sery z Zagonów. Na drugim miejscu uplasował się Pub Krewetka z Miastka, a na trzecim zakład państwa Lew-Kiedrowskich z Jezierzyc. W kategorii szkolnej wygrała Elżbieta Rudnik. Drugie miejsce zajęły Ewelina Czajkowska i Dorota Fatyga, a trzecie Andżelika Piwowarska i Edyta Langner. Potrawy i produkty, które przygotowano były bardzo różnorodne i smakowite. Stoły uginały się m.in. od ryb, serów, ciast i nalewek.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?