Poznajcie laureatów plebiscytu "Mistrzowie Smaku 2018"...

    Poznajcie laureatów plebiscytu "Mistrzowie Smaku 2018" [wideo, zdjęcia]

    Magdalena Olechnowicz

    Głos Pomorza

    Aktualizacja:

    Głos Pomorza

    Finał plebiscytu "Mistrzowie Smaku 2018".
    1/30
    przejdź do galerii

    Finał plebiscytu "Mistrzowie Smaku 2018". ©Łukasz Capar

    Znamy już zwycięzców plebiscytu gastronomicznego „Mistrzowie Smaku”.
    W środę, 22 sierpnia w Gościńcu w Dolinie Charlotty na uroczystej gali wręczyliśmy dyplomy i nagrody laureatom plebiscytu.

    W gastronomii najważniejsza jest ocena klientów. Wszystko jedno, czy prowadzi się dużą restaurację czy małą jadłodajnię liczy się dobry smak i miła obsługa. W plebiscycie „Głosu” Mistrzowie Smaku 2018 laureatów prestiżowych tytułów i cennych nagród wybrali ci, którzy mają największe prawo do oceny gastronomików - ich klienci.

    My podzieliliśmy kategorie na trzy rodzaje. W pierwszej nagrodziliśmy ludzi, a więc najlepszych kucharzy, najmilszych kelnerów i barmanów. W drugiej - najlepsze restauracje, cukiernie/kawiarnie, piekarnie oraz bary/jadłodajnie/bistro. Z kolei w trzeciej nasi czytelnicy głosowali na produkty. Osobno na najlepszą ich zdaniem pizzę, burgera, kebaba i lody. Plebiscyt cieszył się ogromnym zainteresowanie, a walka o miejsca na podium toczyła się do samego końca. Wszystkim, którzy włączyli się w naszą zabawę, dziękujemy.

    A oto laureaci w poszczególnych kategoriach:

    Kucharz Roku: I - Marcin Szwak, Chapeau Bas w Grand Lubicz w Ustce, II - Jacek Bryłka, Restauracja Bursztynowa w Hotelu Lubicz Wellness&Spa w Ustce, III - Elżbieta Bernacka-Hanus, Gościniec u Bernackich w Smołdzinie;

    Kelner Roku: I - Mateusz Terlecki, Restauracja Bursztynowa, II - Aleksandra Weiland, Restauracja Bursztynowa, III - Paweł Adamczak, Restauracja Bursztynowa;

    Barman Roku: I - Ivan Kozhushko, Hotel Grand Lubicz, Dominik Bullmann, Sferque Beach Bar, III - Mateusz Pisarzewski, Golden Bar - prywatna obsługa barmańska, mobilny koktajbar;

    Restauracja Roku: I - Restauracja Bursztynowa w Hotelu Lubicz Wellness&Spa, II - ColumbusTawerna w ustce, III - Chapeau Bas w Ustce;

    Cukiernia/Kawiarnia Roku: I - So! Coffee w Słupsku, II - Grycan Lody od Pokoleń w Słupsku, III - Słodkie Historie w Słupsku;

    Bar/Jadłodajnia/Bistro Roku:I - Bar Sadełko, II - Royal Bar, Bar Filipcio;

    Lody Roku: I -Lodziarnia Truskawka w Rowach, II - Bacio Lodziarnia Kawiarnia w Ustce, III - Lodziarnia Miś w Rowach;

    Pizza Roku: I - Pizza z kurczakiem i brokułami z Pizzerii Al dente w Ustce; II - Pizza Diablo z Pizzerii Corner w słupsku, III - Pizza nr 18 z Pizza Pazza w Słupsku;

    Burger Roku: I - TOMs Steak House w Słupsku, II - Fullbull w Słupsku, III - Milkshake Bar w Słupsku;

    Kebab Roku: I - Kebab House w Słupsku, II - Kebab Royal w Słupsku, III - Zapiekanki krakowskie w Słupsku;

    Piekarnia Roku: I - Piekarnia Cyman - Gerard Cyman; II - Piekarnia/Cukiernia z Jaracza w Słupsku.

    Laureaci w kategorii Kucharz Roku, Kelner Roku i Barman Roku otrzymali w nagrody zaproszenia na dwuosobowy weekendowy pobyt w Dolinie Charlotty Resort&Spa. Ci, którzy zajęli drugie miejsca spędzą weekend w Wicie Residence Apartamenty Spa, a zdobywcy trzecich miejsc pobawią się na różnych wydarzeniach kulturalnych. Z kolei laureaci w kategoriach Restauracja Roku, Cukiernia, Bar, Piekarnia, Lody, Burger, Pizza, Kebab otrzymali vouchery na reklamę w „Głosie Pomorza” oraz w tygodniku „Nasze Miasto” o wartości od dwóch do pięciu tysięcy złotych.

    Dodatkową promocją nagrodzonych będzie prezentacja ich sylwetki i nagrodzonego miejsca w dodatku „Mistrzowie Smaku”.

    Czytaj treści premium w Głosie Pomorza Plus

    Nielimitowany dostęp do wszystkich treści, bez inwazyjnych reklam.

    Partnerzy

    Agrofirma Witkowo

    Agrofirma Witkowo

    Wicie Residence

    Wicie Residence

    Polub nas na Facebooku

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane