W środę, 22 sierpnia w Gościńcu w Dolinie Charlotty na uroczystej gali wręczyliśmy dyplomy i nagrody laureatom plebiscytu.
W gastronomii najważniejsza jest ocena klientów. Wszystko jedno, czy prowadzi się dużą restaurację czy małą jadłodajnię liczy się dobry smak i miła obsługa. W plebiscycie „Głosu” Mistrzowie Smaku 2018 laureatów prestiżowych tytułów i cennych nagród wybrali ci, którzy mają największe prawo do oceny gastronomików - ich klienci.
My podzieliliśmy kategorie na trzy rodzaje. W pierwszej nagrodziliśmy ludzi, a więc najlepszych kucharzy, najmilszych kelnerów i barmanów. W drugiej - najlepsze restauracje, cukiernie/kawiarnie, piekarnie oraz bary/jadłodajnie/bistro. Z kolei w trzeciej nasi czytelnicy głosowali na produkty. Osobno na najlepszą ich zdaniem pizzę, burgera, kebaba i lody. Plebiscyt cieszył się ogromnym zainteresowanie, a walka o miejsca na podium toczyła się do samego końca. Wszystkim, którzy włączyli się w naszą zabawę, dziękujemy.
A oto laureaci w poszczególnych kategoriach:
Kucharz Roku: I - Marcin Szwak, Chapeau Bas w Grand Lubicz w Ustce, II - Jacek Bryłka, Restauracja Bursztynowa w Hotelu Lubicz Wellness&Spa w Ustce, III - Elżbieta Bernacka-Hanus, Gościniec u Bernackich w Smołdzinie;
Kelner Roku: I - Mateusz Terlecki, Restauracja Bursztynowa, II - Aleksandra Weiland, Restauracja Bursztynowa, III - Paweł Adamczak, Restauracja Bursztynowa;
Barman Roku: I - Ivan Kozhushko, Hotel Grand Lubicz, Dominik Bullmann, Sferque Beach Bar, III - Mateusz Pisarzewski, Golden Bar - prywatna obsługa barmańska, mobilny koktajbar;
Restauracja Roku: I - Restauracja Bursztynowa w Hotelu Lubicz Wellness&Spa, II - ColumbusTawerna w ustce, III - Chapeau Bas w Ustce;
Cukiernia/Kawiarnia Roku: I - So! Coffee w Słupsku, II - Grycan Lody od Pokoleń w Słupsku, III - Słodkie Historie w Słupsku;
Bar/Jadłodajnia/Bistro Roku:I - Bar Sadełko, II - Royal Bar, Bar Filipcio;
Lody Roku: I -Lodziarnia Truskawka w Rowach, II - Bacio Lodziarnia Kawiarnia w Ustce, III - Lodziarnia Miś w Rowach;
Pizza Roku: I - Pizza z kurczakiem i brokułami z Pizzerii Al dente w Ustce; II - Pizza Diablo z Pizzerii Corner w słupsku, III - Pizza nr 18 z Pizza Pazza w Słupsku;
Burger Roku: I - TOMs Steak House w Słupsku, II - Fullbull w Słupsku, III - Milkshake Bar w Słupsku;
Kebab Roku: I - Kebab House w Słupsku, II - Kebab Royal w Słupsku, III - Zapiekanki krakowskie w Słupsku;
Piekarnia Roku: I - Piekarnia Cyman - Gerard Cyman; II - Piekarnia/Cukiernia z Jaracza w Słupsku.
Laureaci w kategorii Kucharz Roku, Kelner Roku i Barman Roku otrzymali w nagrody zaproszenia na dwuosobowy weekendowy pobyt w Dolinie Charlotty Resort&Spa. Ci, którzy zajęli drugie miejsca spędzą weekend w Wicie Residence Apartamenty Spa, a zdobywcy trzecich miejsc pobawią się na różnych wydarzeniach kulturalnych. Z kolei laureaci w kategoriach Restauracja Roku, Cukiernia, Bar, Piekarnia, Lody, Burger, Pizza, Kebab otrzymali vouchery na reklamę w „Głosie Pomorza” oraz w tygodniku „Nasze Miasto” o wartości od dwóch do pięciu tysięcy złotych.
Dodatkową promocją nagrodzonych będzie prezentacja ich sylwetki i nagrodzonego miejsca w dodatku „Mistrzowie Smaku”.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?