MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/zdjęcie ilustracyjne

Proste przepisy na najlepsze sosy do schabu. Gęste, kremowe i aromatyczne. Idealnie podkreślają smak pieczonego mięsa.

Sos pieczeniowy do schabu

Składniki:
- warzywa z pieczenia mięsa: marchewka, pietruszka, cebula,
- czosnek,
- tłuszcz z pieczenia mięsa.
Dodatkowo:
- szklanka wody,
- łyżka mąki ziemniaczanej.

Jak przygotować prosty sos pieczeniowy?
1. Do naczynia wlałam sos i tłuszcz powstały z pieczenia schabu.
2. Dodałam do niego pozostałe z pieczenia warzywa.
3. Dolałam wodę i zmiksowałam wszystko na sos, który wlałam do rondelka i zagotowałam.
4. W miseczce rozrobiłam mąkę ziemniaczaną z odrobiną wody i dodałam do sosu.

Zobacz również

Noc Muzeów 2024 w Bytomiu przyciągnęła tłumy. Zobaczcie zdjęcia!

Noc Muzeów 2024 w Bytomiu przyciągnęła tłumy. Zobaczcie zdjęcia!

Piłka nożna. Noteć Czarnków i Pogoń Łobżenica bez punktów

Piłka nożna. Noteć Czarnków i Pogoń Łobżenica bez punktów

Polecamy

Zmiana organizacji ruchu na ul. Garncarskiej w Słupsku. Szykują się dłuższe korki

Zmiana organizacji ruchu na ul. Garncarskiej w Słupsku. Szykują się dłuższe korki

Najprostsze ciasto z truskawkami. Zawsze wychodzi i pięknie wyrasta

Najprostsze ciasto z truskawkami. Zawsze wychodzi i pięknie wyrasta

Nie tylko truskawki i fasolka. Wiosną kup kalafiora! Tyle kosztuje główka

Nie tylko truskawki i fasolka. Wiosną kup kalafiora! Tyle kosztuje główka