Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Provident sprawdził, jakie przetwory robią Polacy. Co ustalono?

Wojciech Frelichowski
Wojciech Frelichowski
Trwa sezon na przygotowywanie lub zaopatrywanie się w przetwory owocowe i warzywne. Provident sprawdził, jakie produkty najbardziej odpowiadają Polakom.

Tradycyjne przetwory nie tracą na popularności. Nadal większość z nas zdecydowanie bardziej preferuje domowe wyroby niż gotowe produkty kupione w sklepie. Decydującym czynnikiem jest smak – pokazują wyniki najnowszego Barometru Providenta.

Niemal 80 proc. badanych wskazuje na wyższość tradycyjnych specjałów, nad tymi, które można znaleźć na sklepowych półkach. Mniejszy odsetek – choć wciąż przekraczający 50 proc. – w tym roku zamierza samodzielnie przygotować słoiki na zimę.

Choć w każdej grupie wiekowej odsetek osób planujących przygotowanie przetworów oscyluje w okolicach 50 proc. to wśród najmłodszych i najstarszych respondentów wyniósł ok. 55 proc.

Jakie przetwory doceniają Polacy oraz skąd biorą składniki do ich przygotowywania prezentujemy na kolejnych slajdach w galerii.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza