Tradycyjne przetwory nie tracą na popularności. Nadal większość z nas zdecydowanie bardziej preferuje domowe wyroby niż gotowe produkty kupione w sklepie. Decydującym czynnikiem jest smak – pokazują wyniki najnowszego Barometru Providenta.
Niemal 80 proc. badanych wskazuje na wyższość tradycyjnych specjałów, nad tymi, które można znaleźć na sklepowych półkach. Mniejszy odsetek – choć wciąż przekraczający 50 proc. – w tym roku zamierza samodzielnie przygotować słoiki na zimę.
Choć w każdej grupie wiekowej odsetek osób planujących przygotowanie przetworów oscyluje w okolicach 50 proc. to wśród najmłodszych i najstarszych respondentów wyniósł ok. 55 proc.
Jakie przetwory doceniają Polacy oraz skąd biorą składniki do ich przygotowywania prezentujemy na kolejnych slajdach w galerii.
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?