Składniki:
0,5 kg piersi z kurczaka
ananas (może być z puszki)
sól, pieprz
sok z jednej cytryny
Sposób przygotowania:
Piersi kurczaka pokroić w kostkę na szaszłyki (ok. 2 cm średnicy), do miski wlać sok z cytryny, posolić, dodać pieprzu. Zanurzyć kawałki kurczaka w soku. Włożyć do lodówki na 15 minut (tak przygotowany kurczak może leżeć w lodówce nawet dobę).
Obrać ananasa. Pokroić w kostkę. Wbijać ananasa na przemian z kurczakiem na szpikulce. Położyć na grillu. Piec obracając około 15 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?