Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to...
fot. 123mn/123RF

Pyszne dania świąteczne dla wegan. Przygotowanie roślinnej Wigilii to nic trudnego. Oto najlepsze patenty na wegańskie Boże Narodzenie

Ryba „po grecku”

Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to polski hit nie wiadomo dlaczego nazywany greckim. Potrawa jest jednak warta przygotowania nawet w wersji bezrybnej. Zamiast mintaja czy dorsza warto wybrać pokrojone w podobne kawałki naturalnego i/lub wędzonego tofu, tempehu (fermentowane ziarno soi w bloku) czy seitanu (teksturowane białko soi – nie dla osób na diecie bezglutenowej). Kawałki należy obsmażyć tak samo, jak robi się to z rybą. Można też kupić gotowe panierowane kotleciki lub paluszki, które smakiem do złudzenia przypominają oryginał.

Zobacz również

Bydgoskie Klasyki Nocą 2024 zaparkowały pod Torbydem w Bydgoszczy – zobaczcie zdjęcia

Bydgoskie Klasyki Nocą 2024 zaparkowały pod Torbydem w Bydgoszczy – zobaczcie zdjęcia

Zaniedbany skwer przy Alejach zrobił się czerwony i... romantyczny!

Zaniedbany skwer przy Alejach zrobił się czerwony i... romantyczny!

Polecamy

Walka polskich szczypiornistów o mundial. Obowiązek pomimo problemów

Walka polskich szczypiornistów o mundial. Obowiązek pomimo problemów

Jak dobrać rozmiar kołdry dla singla i pary? Dobrze wymierz, a wreszcie się wyśpisz

Jak dobrać rozmiar kołdry dla singla i pary? Dobrze wymierz, a wreszcie się wyśpisz

Utrudnienia na słupskiej obwodnicy. Zderzenie dwóch pojazdów

Utrudnienia na słupskiej obwodnicy. Zderzenie dwóch pojazdów