Swoje potrawy przedstawiło 11 osób i zespołów. Oceniało 5 szefów kuchni pod wodzą Rafała Niewiarowskiego z restauracji „Dym na wodzie” w Ustce. Konkurs wygrali Karol Piasecki i Michał Sławski z klasy pierwszej technikalnej. Drugie miejsce przypadło ex aequo Hubertowi Kiełbasie i Radosławowi Felczakowi z IV klasy technikalnej oraz Zuzannie Fiske i Joannie Zawistowskiej z III klasy technikalnej. Trzecie miejsce zajęła Anna Wincek z II klasy technikalnej. Zwycięzcy i uczestnicy otrzymali nagrody rzeczowe, a wybrane osoby RafaŁ Niewiarowski zaprosił na wspólny wyjazd na kolację pierwotną do Biskupina lub wakacyjną praktykę w swojej restauracji. Podczas ogłaszania wyników omówił także zalety i wady potraw przedstawionych do oceny komisji konkursowej.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?