Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Ryba na stół czyli konkurs dla młodych kucharzy w słupskim elektryku

Zbigniew Marecki
Zbigniew Marecki
W czwartek w słupskim „elektryku” odbył się szkolny konkurs dla młodych kucharzy pod hasłem „Ryba na stół”.

Swoje potrawy przedstawiło 11 osób i zespołów. Oceniało 5 szefów kuchni pod wodzą Rafała Niewiarowskiego z restauracji „Dym na wodzie” w Ustce. Konkurs wygrali Karol Piasecki i Michał Sławski z klasy pierwszej technikalnej. Drugie miejsce przypadło ex aequo Hubertowi Kiełbasie i Radosławowi Felczakowi z IV klasy technikalnej oraz Zuzannie Fiske i Joannie Zawistowskiej z III klasy technikalnej. Trzecie miejsce zajęła Anna Wincek z II klasy technikalnej. Zwycięzcy i uczestnicy otrzymali nagrody rzeczowe, a wybrane osoby RafaŁ Niewiarowski zaprosił na wspólny wyjazd na kolację pierwotną do Biskupina lub wakacyjną praktykę w swojej restauracji. Podczas ogłaszania wyników omówił także zalety i wady potraw przedstawionych do oceny komisji konkursowej.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza